úterý 4. ledna 2022

Okénko do kuchyně 352.

Polívku si dnes dáme s pohankou.
V ledničce nám zbyla nějaká nakrájená zelenina z pohoštění pro návštěvy,
tak si na ní uděláme kotletu k tomu rýži a jablíčkový kompot.
Další den by mohly být zapečené těstoviny,
 protože i nějaký salám a klobásky se válí v ledničce
a těstoviny a vajíčka jsou doma pořád.
Tak a hned je ze zbytků oběd na dva dny.
Bětušce to voní, ale ona lidské jídlo nejí, nemá to ráda.
Jo, tak vylízat talířek od omáčky, to si dá ráda.
Nepeče se nic, ještě se dojídají zbytky vánočního cukroví.
Pěkný úterní den
a děkuju, že jste se i v novém roce přišli podívat,
co se u nás v Kožuškově vaří.
⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄⛄

16 komentářů:

  1. Taky jsme"dojížděli"zbytky jídel.Cukroví jsem zamrazila.
    Přeji klidný den ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, taky mám na mrazáku dvě krabičky cukroví :-)

      Vymazat
  2. Včera jsem zbytek cukroví zamrazila a vytáhnu ho v březnu na moje narozeniny. :-)
    Kotletu na zelenině s rýží i zapečené těstoviny máme rádi, takže na našem jídelníčku bývají.
    Klidný den, Libuško !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, zamrazené cukroví je super věc, taky to tak dělám. Vždycky se najde příležitost ho pro návštěvu vytáhnout :-)

      Vymazat
  3. Všechno bych mohla a po pravdě se to u nás také tak dělá a zbytková jídla jsou dobrá. Dost často jsou pokaždé trošku jiná a když se ještě přidá něco netradičního, tak je hnedka jiné jídlo. Cukroví už pomalu dochází a to je dobře, ze zbytku vánočky, včera byla žemlovka s jabkama, taky ještě zbyla jedna porce bílé klobásy a tak zbytky pomalu miznou. U nás od noci prší, ale jinak je pořád zatím dost teplo. Měj se hezky. Věrka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, taky doma všechno zužitkujeme, vždycky se nějaké jídlo vymyslí :-)

      Vymazat
  4. U nás taky vše zužitkujeme ,nejsem žádný skrblík ale vyhazovat jídlo to ne.Vtipy mě jako vždy pobavily.Krásné dny v té uplakané zimě přeje Alena z Jbc.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, letošní zimě se nějak nedaří, snad už se dočkáme sněhu a mrazu. Vím, že to hodně lidí nemá rádo, ale já jak nevymrznu, tak po mě nic není, říkával to už i můj děda a měl pravdu, v zimě má být zima :-)

      Vymazat
  5. Pohanka v polévce mě zaujala.Já si ji dělám jako přílohu.
    Zapečené těstoviny jsme měli dnes.Cukroví už nemáme,ale já ho hodně rozdala.
    Bětuška je jako naše Modřinka,přiláká ji vůně,očuchá,ale naše jídlo nejí.Jedině tak ryby.
    Libuško,měj hezký večer

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš ryby mají kočky rády, to jim voní. Pohanku do polívky dávám často, mám to ráda :-)

      Vymazat
  6. Po svátcích se prostě musí vařit ze zbytků, aby nepřišly vniveč. Taky se stravuji ze zbytků nebo bantuju mrazáky, zatím jídlo z vývařovny není a stejně je asi budu brát jen výjimečně, co mi bude chutnat. Určitě všem chutnalo, jak máš popsané i nafocené ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kitty u nás se sní všechno, kolikrát máme s Pepanem každý jiný oběd, když dojídáme zbytky :-)

      Vymazat
  7. Taky jsme likvidovali zbytky ze svátků a bylo to podobný jako u tebe.
    Pohodový nový rok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Alenko, je to asi všude stejné s tím jídlem, ale hlavně, že nám chutná :-)

      Vymazat
  8. Dneska to mám i s chlebilíčkama v dalším článku chutovou nálož a v žaludku mi kručí. Než budu pokračovat, musím se jít najist. Bětuška je vždy u toho stolu kouzelná, jak se zajímá. V dalším životě to bude určitě ta nejlepší hospodyňka. Má skvělou učitelku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruš, Bětka se cpe do všeho od stolu ji musíme vyhánět, někdy ani lepanec nepomůže. Čekám, že nám někdy uvaří i oběd, když to má tak nasledované :-)

      Vymazat

Jste hodní,
že jste si udělali čas a napsali mi komentář :-)

Jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.