😋Dříve, než jsme luncheon meatu začali říkat luncheon meat, měl historický název / zkratku SPAM (Specially Processed Assorted Meat), což bychom mohli volně přeložit jako "speciálně zpracované rozmanité maso".
SPAM byla konzerva vařeného masa, která byla vyráběna ve 30. letech 20. století v USA. Během období Velké hospodářské krize je tato konzerva srovnatelně levnější než konvenční hovězí nebo vepřové maso, což z ní dělá oblíbenou volbu konzumace masa mezi Newyorčany, kteří si nemohli dovolit čerstvé maso. Obecně si během Velké hospodářské krize Američané nemohli dovolit obědvat – obědy byly drahé a považovány za luxus. Dopřát si je tak mohla pouze střední a vyšší třída. Teprve o mnoho let později se z konzervy SPAM stává luncheon meat. Takto konzervované maso se stalo také oblíbeným pokrmem amerických vojáků během 2. světové války – na rozdíl od čerstvého masa sneslo totiž větší horka. Luncheon meat je vlastně složen převážně z vepřového a kuřecího masa, škrobu, aromat a různých druhů koření.
Zdroj Internet
💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥💥
Jako děti jsme ho mívaly u babičky. Byla to taková rychlovka pro pět hladových krků o prázdninách. Babička pro to měla svůj název - lajšnik
OdpovědětVymazatKdyž já jsem v něm pořád cítila plech,ale moje drahá polovička ho milovala.
OdpovědětVymazatPřeji krásný den ☺
Už jsem ho dlouho neměla, ale pořád se po něm mlsně dívám v Penny (jinam nakupovat nechodím), ale mrzí mě jeho drahota. V úterý pojedu do města a přivezu si ho. Co je dnes laciné? Děkuji za připomínku, vlastně mi pořád chutnal ;-)))
OdpovědětVymazatKdysi jsem ho občas taky koupila. Teď už ne, Připadá mi takový jiný :-).
OdpovědětVymazatPěkný den!
Hanka
Ahoj Libuško, když jsme ho měli naposled už je to hodně dlouhou moc nám nechutnal od té doby jsme ho neměli,ale jako děti jsme ho měli často opečený s bramborem.Mej se moc hezky Iveta
OdpovědětVymazatDěkuju za komentáře🥰
OdpovědětVymazat