úterý 25. července 2023

🍕🍒Okénko do kuchyně 433.

Dnes si dáme uzenou polívku s kroupami.
Mně bude asi stačit jen polívka,
  Pepan si dojí včerejší koprovku. 
Z posledních třešní, co jsem měla v ledničce bude bublanina.
Nevím, jak děláte bublaninu vy, ale vyzkoušela jsem spoustu receptů
a ta moje mi chutná nejvíc.
Dělám ji jako normální piškot, akorát přidám trochu oleje a prášek do pečiva.
 Na  1 vajíčko dávám 
70g cukru
1 lžíci vařící vody
 70g polohrubé mouky 
1lžíci oleje
trochu prášku do pečiva
špetku soli
Nedělám sníh, šlehám s cukrem celá vajíčka. 
Ovoce obalím v kokosu a kokosem vysypávám i plech.
Protože je léto v plném proudu, musíme si užít melouny, dokud jsou.
Mladí už dávno ví, že k nám bez melounu nemají jezdit.
Půlka se nakrájí a půlka se zakryje folii a šoupne do ledničky na příště.
Půlka té nakrájené půlky se dá na talíř a ta druhá se dá do krabiček do ledničky.
Meloun je pak krásně studený a osvěží. 
No a z toho talířku brzy zmizne.
Príma letní den
a všem děkuju za váš čas, co jste strávili u nás kuchyni.
🍕🍒🍕🍒🍕🍒🍕🍒🍕🍒🍕🍒🍕🍒🍕🍒🍕🍒🍕🍒🍕

7 komentářů:

  1. Libuško, dostala jsem ohromnou chuť na koprovku, přesně takovou s vajíčkem a novým bramborem, s knedlíkem ráda nemám,ale divím se že tvuj muž jí koprovku, hodně slyším , a mám to i doma, že ji chlapi nemusí.
    Za recept na bublaninu moc děkuji, určitě jí zkusím, vždyt i na ten piškot se recepty liší, je třeba si vychytat to své.
    Pěkné dny Aťka

    OdpovědětVymazat
  2. Hezké dny přeji Libuško, moje bublanina je z hladké mouky, vajíček a šlehačky. Dávám drobenku z ovesných vloček a plátků mandlý. Mám intoleranci na laktózu tak dělávám z 1/2 dávky ( no ale ochutnat se musí cože jsem to vlastně upekla) a prý stejně nejlepší jsou tam jablíčka na kostičky se skořicí....proti gustu. Vařím a peču více méně od oka....intolerance na laktózu, omezovat cukry a to jsem se ještě bála co lepek, takže spíše vařím bez ochutnání...jo neni na to když se jeden může naž...rat to ,na co má chuť...- Míla

    OdpovědětVymazat
  3. U nás se bublanina říká nadivajně, což je lité těsto jako na palačinky posypané ovocem, Při pečení vyskáčou vysoké bubliny. Při vytáhnutí z trouby vše klesne. Je moc dobrá a snad nejlepší je borůvková. Ale s jablky je taky OK. Té Tvojí bublanině říkáme třená s ovocem :-).
    Hezké odpoledne !
    Hanka- bavi-mne-to

    OdpovědětVymazat
  4. Ahoj Libuško, recept určitě vyzkouším u nás se hodně peče manžel to má rád a vnučka ta má ráda kynutý a já taky.Tu koprovku bych si dala už jsem tuhle navrhovala, že ji udělám moc se na to manžel netvářil,ale alespoň jednou za rok musí být dělám ji s vajíčkem a knedlíkem.Moc zdravím Iveta

    OdpovědětVymazat
  5. Recept Libuš určitě vyzkouším,mám také nějaké bublaninové recepty,ale zkusit se musí vše.Ke koprovce mám také raději brambory,měj se hezky a pozdravuj kožušky...

    OdpovědětVymazat
  6. Udělala jsi mi chutě, dala bych si všechno. Tu bublaninu zkusím s čerstvým rybízem, když je ještě k mání na keřích. K nim pár borůvek a nemá to chybu. Dnes je zima, bude dobrá bublanina, už se těším. A tobě díky za recept - nikdy není pozdě na obměnu, to potom líp chutná. Ať ti vaření dělá radost a strávníkům ať u tebe chutná :-)))

    OdpovědětVymazat
  7. Děkuju za komentáře a vaše recepty🥰

    OdpovědětVymazat

Jste hodní,
že jste si udělali čas a napsali mi komentář :-)

Jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.