úterý 3. prosince 2024

🍛🍕🍽️Okénko do kuchyně 504.

Dnes si uvaříme zelňačku s klobáskou a zakys.smetanou.
Po hodně dlouhé době si uděláme placky ze syrových brambor.
Pěkně nastrouhané na hrubém struhadle,
pak krásně křupou.
U nás se jim říká jednoduše placky 
a každý ví, o jaké jídlo se jedná.
Jelikož mám ještě dost nastrouhaných jablíček,
 tak jsem na víkend udělala dva záviny.
Pěkný úterní den
a všem děkuju, že jste si udělali čas a nakoukli do mého okénka
🥄🍛🍕🍽️🍲🥄🍛🍕🍽️🍲🥄🍛🍕🍽️🍲🥄🍛🍕🍽️🍲🥄🍛🍕🍽️

6 komentářů:

  1. Ahoj Libuško, já bych si u tebe pochutnala zelnacku s zakysanou smetanou bych jedla poprvé dělám bez Přeji krásné adventní dny.Iveta

    OdpovědětVymazat
  2. Vida jak se strouhaná jablíčka v zimě hodí. Já je tak nezavařovala, spíš kousky ovoce, dobře se jedly, když v zimě čerstvé doma nebyly. Děkuji za pokoukání a příjemný advent :-))

    OdpovědětVymazat
  3. Libuško, dala bych si všechno a hned!

    OdpovědětVymazat
  4. Libuško, také nedělám zelovku se zakysankou ,ale se sladkou smetanou a vajíčkem, a nebo s mletou paprikou a uzeninou, té si doma říkáme červená. A těmhle plackám se u nás říká bramboráky, placky říkáme těm z vařených brambor, co naše babičky pekly na plotnách kamen. A pochutnala bych si u tebe na všem. Pěkné dny . Aťka

    OdpovědětVymazat
  5. Jsem sice po obědě, ale chutě jsi mi udělala.
    Klidné teď už odpoledne!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
  6. Libuško zdravím, dala bych si u Tebe úplně všechno ! Zelňačku jsem dlouho nedělala... Měj se hezky, Lenka

    OdpovědětVymazat

Jste hodní,
že jste si udělali čas a napsali mi komentář :-)

Jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.