úterý 18. února 2025

🍽️Okénko do kuchyně 515.

Bramboračka je rychlá a mám ji ráda.
V mrazáku jsem ještě objevila kopr.
Takže koprovka s bramborem a vařeným kuřecím masem.
Dnešní oběd je takový letní, míváme tuto kombinaci často o prázdninách.
Ke kávě jogurtový koláč s tvarohem, meruňkami a borůvkami.
Děkuju, že jste přišli nahlédnout do okénka
a přeju krásné úterý.
🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️🍽️

11 komentářů:

  1. Pochutnala bych si. Já jsem dělala minulý týden krkonošské kyselo a moc jsem si pochutnala i s vnukem. U nás mrzne až praští. Měj se hezky. Věrka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Minulý týden jsem byla obhlídnout nedalekou hospodu, kde mají i meníčko. A zrovna měli kyselici s klobásou, prostě nebe v hubě. Ale je zřejmě velice oblíbená mezi jedlíky, protože ji mají vlastně KAŽDÝ DEN. Já koupím kysané tradiční brněnské zelí a udělám si ji. Meníčko v té hospodě je hodně drahé, ale bez polívky to už jde. Když bude nejhůř...
      U nás odpoledne dopraštělo - teplota se vyhoupla na +2 stupně. V noci to ale žádná hitparáda asi není. Ale co bychom chtěli - zima vlastně teprve skoro začíná, sníh někde chybí. Ale sluníčko, když zrovna svítí, už má dost páry ;-)))

      Vymazat
  2. Koprovou omáčku máme taky rádi, takže bych si u Tebe pochutnala.
    Hezký den !
    Hanka
    Máme modrou oblohu, slunce svítí a mrzne.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, hodně lidi koprovku miluje, ale také hodně lidí nenávidí a těch je asi víc. Neví o co přicházejí🌼

      Vymazat
  3. U nás bude koprovka ve čtvrtek. Kopr v mrazáku už není, ale bude od středy v Kaufu. Národ je prý rozdělen na ty, co milují koprovku a dršťkovku a ty, co tahle jídla nepozřou. Milujeme obojí a loni jsme měli na zahradě tak voňavý kopr.... dáváme ho i na okurkový salát, ten moji chlapi dlouho nejedli, až když jsem začala dělat zálivku ze zakysanky, česneku a kopru.... tak milují, hezký den do Kožuškova Alena

    OdpovědětVymazat
  4. Koprovku mám ráda a i ten koláč je vlastně letní. Já jsem loni měla kopru do omáčky málo, tak s ním šetřím,. U nás by to byl skoro sváteční oběd. Mnoho pozdravů do sluníčkem zlitého Kožuškova.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruš, jak už nemám kopr na mrazáku, kupuju sterilovaný, není to sice ono, ale taky dobrý🌼

      Vymazat
  5. Libuško, nemohla bych si u vás obědy předplatit ☺Mňam☺ Měj pohodové dny ♥

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Marti, klidně můžeš, ale dost se Ti prodraží cesta až do ValMezu🌼

      Vymazat
  6. Libuško ahoj, mohla by jsis otevřít vývařovnu a měla bys denně narváno !!! Na koprovku se taky v nejbližší době chystám, dnes jsem taky dost vyvařovala - dýňovou polívku, kuřecí stehna se zelím a bramborem, štrůdl. Opatruj se, Lenka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Leni, taky dělávám kuřecí stehna se zelím a bramborem, někdo se tomu diví, že zelí a brambor ... 🌼

      Vymazat

Jste hodní,
že jste si udělali čas a napsali mi komentář :-)

Jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.