úterý 26. srpna 2025

🍴🍵Okénko do kuchyně 542.

Pečené kuřecí maso dělávám, 
když už nevím, co vařit, tím nic nezkazím.
S bramborem s pažitkou a hlávkovým salátem, mňam.
Smažený sýr jsme neměli hodně dlouho, takže na přání ...
... s bramborem a domácí tatarkou.
Pivo na zapití a hned si vzpomenu,
 když jsme si smažák kupovali za 4kčs a k tomu za 1,70kčs pivo ...
Zapečené těstoviny ...
... s okurkovým salátem.
Smažené nezdravé, ale kdo by odolal kuřecímu řízku
 s malými brambůrkami ze zahrady ...
... k tomu okurkový salát, (Pepan má jablíčkový kompot, on je kompotový)
 a zase pivo.
Po mnoha létech jsme měli k obědu pečeného králíka
 s bramborem a hlávkovým zelím.
Nahoře opečená křupavá anglická slanina, mňam.
Ještě jedna prázdninová grilovačka ...
Cvalíček čeká, ale kostičky nebudou.
Kožušci mají raději, když se grilují celá kuřata.
Nejčastější letní večeře ...
Chleba s másle a domácí rajčata.
O víkendu jsme ke kávě třeba měli jablečný koláč.
Pepan mu říká placatý štrůdl,
těsto i náplň je vlastně stejné.
Meloun ani tento týden nechyběl.
Ve vedru taky bodla zmrzka.
Krásný úterní den
a děkuju, že jste přišli nakouknout do mého okénka.
🍴🍵🍴🍵🍴🍵🍴🍵🍴🍵🍴🍵🍴🍵🍴🍵🍴🍵🍴🍵🍴🍵🍴

5 komentářů:

  1. Děkuji za tipy na oběd.Manžel je v jídle velmi problematický ač vypadá na to,že jí úplně všechno.
    Je převážně masožravec,na rozdíl ode mě.
    Dnes budou švestkové knedlíky a včera jsem pekla muffiny z dýně Hokaido.
    Libuško,hezký den

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Libuško, takových dobrot a spousta tipů co vařit. Přeji hezký den Iveta

    OdpovědětVymazat
  3. Až dnes po mnoha návštěvách u tebe u jídélka mi došlo, že to dnešní pochutnání není jen ve vašem úterý, ale i o jídlech v dalších dnech. Nějak mi pozamrzl mozek, ale už mi to došlo. Ten placatý štrůdl bych si teď dala - pro pochvalu mozku, že mi to došlo ;-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Veliké štěstí, že jsem po obědě, jinak by poslintala obrazovku. Samé dobroty se vaří v Kožuškově. Snažím se vyhýbat smaženým jídlům, ale jakmile vidím křupavoučký kuřízek, tak se neudržím. Taky máme raději placatý štrůdl než tradiční, u nás jsou to křehké babiččiny řezy.... letos bude jablíček hodně, budeme péct... pozdravy do Kožuškova

    OdpovědětVymazat
  5. No Ty mi tedy děláš chutě !!!! Samé dobroty!
    Hezké odpoledne !
    Hanka

    OdpovědětVymazat

Jste hodní,
že jste si udělali čas a napsali mi komentář :-)

Jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.