úterý 21. října 2025

🍴Okénko do kuchyně 550.

 

Polívku si dnes uvaříme gulášovku.
Sladkou rýži ve mléku se skořicí mám ráda, 
ale dlouho jsem ji nedělala. Pepan má sladká jídla rád.
Špenát s uzeným masem jsme už taky dlouho neměli.
Mám ho ráda s bramborovým knedlíkem, Pepan chtěl brambory
a já jsem si na nich vůbec nepochutnala.
Jeden rychlý oběd.
Kuřecí prsa s cuketovou majdou a těstovinami.
Člověk ocení, že v létě nezahálel, myslel na zimu a zavařoval.
Pečené kuřecí maso s bramborovou kaší a okurkový salát.
Ke kávě jsme o víkendu měli jablečný závin z lístkového těsta, 
tentokrát celozrnného.
Nevím, jestli se to zdá jenom mně, 
ale lístkové těsto už není co bývalo.
Ale  i tak se snědlo všechno.
Príma úterní den a děkuju, 
že jste přišli nakouknout do mého kuchyňského okénka.
🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴🍴

15 komentářů:

  1. Libuško,rýžovou kaši se skořicí mám taky ráda,a ani mému manželovi sladká jídla nevadi.A vidíš špenát jsme taky dlouho neměli.Mej se hezky Aťka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Aťko, špenát dělám většinou přes zimu, takže jsme ho taky dlouho neměli.

      Vymazat
  2. Jak děláte ta strouhaná jablíčka na zimu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jablíčka nastrouhám a natlačím do sklenek, aby tam bylo co nejmíň šťávy. Zavařuju na 90°C 45 min ...

      Vymazat
  3. U předchozího dotazů na jablíčka jsem se zapomněla podepsat. Tak to napravím. Jindra od VM.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jindro, VM je Valmez? Že by jste bydlela kousek ode mě?

      Vymazat
    2. Není to kousek,ale ani daleko. Bydlím v Kelči. Jindra.

      Vymazat
  4. Jen si ke stolu sednout ! Mně se taky někdy zdá, že to těsto není jako dříve. Jako když je po upečení málo nadýchané. No, možná se mi to jen zdá.
    Klidný den, Libuško!
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, přesně tak už nedělá lístečky, tak by ho měli přejmenovat ...

      Vymazat
  5. Rýžová kaše mňam, u nás je ještě oblíbenější rýžový nákyp se skořicí a švestkami. Krásný den přeje věrná čtenářka ( ale liknavá pisatelka) Jitka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš, rýžový nákyp dělám s jablíčky, Pepan ho se švestkami nemá rád, škoda ...

      Vymazat
    2. Jak jsem stará, tak chutný rýžový nákyp neumím udělat :-). Moje první tchýně ho dělala luxusní, jak ze školní jídelny. Ale mně se to nikdy nepovedlo. Ale tu rýžovou kaši udělám v dohledné době a protože máme letos tuny jablek, tak je tam propašuju :D. A já si zrovna pochutnávám na pečené zelenině s pohankou. Jana

      Vymazat
  6. Ahoj Libuško, to je dobrot... U nás dnes lečo, já zapečený květák se sýrem. Zítra budu péct kokosové máčené řezy pro bráchu, jedu na návštěvu. Měj se moc hezky, Lenka

    OdpovědětVymazat
  7. Bydlím v Kelči.
    Jindra.

    OdpovědětVymazat
  8. Zase skvělá inspirace na vaření. U nás dnes uzená polívka s kroupami, uzené s křenovou omáčkou a houskovým knedlíkem. Ke kafíčku "placatý" štrůdl. Zítra si od vaření odpočinu, polívka zbyla a knedlíky udělám s vajíčky a k tomu mísu hlávkového salátu, jinak ho dostanou sousedovy slepičky, mám ho ještě na záhonu dost a noční a ranní mrazíky mu nesvědčí. Libuško, já bych zase ráda recept na jablíčkovou přesnídávku, nebudu ji zavařovat, jen abych zpracovala malá jablíčka. Pozdravy do Kožuškova....Alena

    OdpovědětVymazat

Jste hodní,
že jste si udělali čas a napsali mi komentář :-)

Jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.