Polívku si dnes uvaříme gulášovku.
Sladkou rýži ve mléku se skořicí mám ráda,
ale dlouho jsem ji nedělala. Pepan má sladká jídla rád.
Mám ho ráda s bramborovým knedlíkem, Pepan chtěl brambory
a já jsem si na nich vůbec nepochutnala.
Jeden rychlý oběd.
Kuřecí prsa s cuketovou majdou a těstovinami.
Člověk ocení, že v létě nezahálel, myslel na zimu a zavařoval.
Pečené kuřecí maso s bramborovou kaší a okurkový salát.
Ke kávě jsme o víkendu měli jablečný závin z lístkového těsta,
tentokrát celozrnného.
Nevím, jestli se to zdá jenom mně, ale lístkové těsto už není co bývalo.
Libuško,rýžovou kaši se skořicí mám taky ráda,a ani mému manželovi sladká jídla nevadi.A vidíš špenát jsme taky dlouho neměli.Mej se hezky Aťka
OdpovědětVymazatAťko, špenát dělám většinou přes zimu, takže jsme ho taky dlouho neměli.
VymazatJak děláte ta strouhaná jablíčka na zimu?
OdpovědětVymazatJablíčka nastrouhám a natlačím do sklenek, aby tam bylo co nejmíň šťávy. Zavařuju na 90°C 45 min ...
VymazatU předchozího dotazů na jablíčka jsem se zapomněla podepsat. Tak to napravím. Jindra od VM.
OdpovědětVymazatJindro, VM je Valmez? Že by jste bydlela kousek ode mě?
VymazatNení to kousek,ale ani daleko. Bydlím v Kelči. Jindra.
VymazatJen si ke stolu sednout ! Mně se taky někdy zdá, že to těsto není jako dříve. Jako když je po upečení málo nadýchané. No, možná se mi to jen zdá.
OdpovědětVymazatKlidný den, Libuško!
Hanka
Hani, přesně tak už nedělá lístečky, tak by ho měli přejmenovat ...
VymazatRýžová kaše mňam, u nás je ještě oblíbenější rýžový nákyp se skořicí a švestkami. Krásný den přeje věrná čtenářka ( ale liknavá pisatelka) Jitka
OdpovědětVymazatJituš, rýžový nákyp dělám s jablíčky, Pepan ho se švestkami nemá rád, škoda ...
VymazatJak jsem stará, tak chutný rýžový nákyp neumím udělat :-). Moje první tchýně ho dělala luxusní, jak ze školní jídelny. Ale mně se to nikdy nepovedlo. Ale tu rýžovou kaši udělám v dohledné době a protože máme letos tuny jablek, tak je tam propašuju :D. A já si zrovna pochutnávám na pečené zelenině s pohankou. Jana
VymazatAhoj Libuško, to je dobrot... U nás dnes lečo, já zapečený květák se sýrem. Zítra budu péct kokosové máčené řezy pro bráchu, jedu na návštěvu. Měj se moc hezky, Lenka
OdpovědětVymazatBydlím v Kelči.
OdpovědětVymazatJindra.
Zase skvělá inspirace na vaření. U nás dnes uzená polívka s kroupami, uzené s křenovou omáčkou a houskovým knedlíkem. Ke kafíčku "placatý" štrůdl. Zítra si od vaření odpočinu, polívka zbyla a knedlíky udělám s vajíčky a k tomu mísu hlávkového salátu, jinak ho dostanou sousedovy slepičky, mám ho ještě na záhonu dost a noční a ranní mrazíky mu nesvědčí. Libuško, já bych zase ráda recept na jablíčkovou přesnídávku, nebudu ji zavařovat, jen abych zpracovala malá jablíčka. Pozdravy do Kožuškova....Alena
OdpovědětVymazat