středa 31. ledna 2018

Znáte svůj ...?

Stromy podle zvěrokruhu.

Znáte ten svůj?

Kozoroh - Buk

Buk je velmi statný strom s mohutnou korunou, který kvete teprve mezi čtyřicátým a padesátým rokem svého života. Podobné je to i s člověkem narozeným v jeho znamení - začíná pořádně žít až od svých čtyřicátých narozenin, kdy již nashromáždil dostatečné množství životních zkušeností. Je úspěšný v práci a - má-li pevné rodinné zázemí - také v osobním životě.
Doplňkové stromy: bříza, jabloň, jilm
Buk napomáhá v učení, léčí bolest hlavy a nespavost, podporuje pozitivní přístup ke světu. Bříza zas osvěžuje a očišťuje od nemocí. Jabloň podporuje plodnost a dává energii a chuť do života.

Vodnář - Borovice

Voňavý, vzácně dekorativní strom symbolizuje lidi, kteří umějí zdůraznit své přednosti. Borovice má ráda útulný domov, cenné předměty a pevné rodinné zázemí. Moc dobře ví, co chce, a proto se snaží od života získat co nejvíce. Ač se to nezdá, je tvrdá, houževnatá a odhodlaná. Pokora je jí cizí. Naprosto nesnáší toho, kdo se jí protiví, a nemá ráda, když věci nevycházejí tak, jak ona chce. Díky své odvaze a schopnosti riskovat jde v životě stále kupředu.
Doplňkové stromy: javor, topol, ořešák
Borovice podporuje duševní rovnováhu, odčerpává smutek. Javor podporuje dlouhověkost a zklidňuje děti. Topol regeneruje síly a ořešák nám pomáhá rozpoznat náš potenciál.

Ryby - Lípa

Silný krásný strom, tak typický pro českou krajinu. Člověk narozený v jeho znamení je plný šarmu a vzácného kouzla. V jeho nitru se však odehrává věčný boj - je to rozpor mezi drsnou realitou a romantickou iluzí. Touží po pohodlném životě, ale nedokáže se psychicky vyrovnat se strastiplnou cestou ke štěstí. Často zaujme ublížené stanovisko.
Doplňkové stromy: vrba, javor, jasan

Lípa léčí a posiluje srdce a učí nás odpouštět. Vrba posiluje pocit zodpovědnosti za svou osobu. Javor napomáhá proti strachu. Jasan posiluje vůli a mírní depresi.

Beran - Dub

Statný, odolný strom svou vitalitou určuje sílu člověka narozeného v den jarní rovnodennosti, v den, kdy se uvolňuje obrovská přírodní energie. Životnost, odvaha, síla tělesná i mravní - to jsou znaky člověka zrozeného ve znamení Dubu. Neohroženě vystupuje na obranu lidí slabších.
Doplňkové stromy: akát, olše, tuje

Dub je symbolem síly a moci, podporuje sebedůvěru a přitahuje peníze. Akát naplní energií a podporuje dobrou náladu. Olše zas probouzí mateřské a ženské impulzy. Tuje má detoxikační účinky.

Býk - Jilm

Statný strom se štíhlým kmenem symbolizuje fyzicky přitažlivé lidi. Vyznačují se duševním klidem a pohodou. Dokážou se dobře ovládat, své emoce a soukromé problémy zpravidla skrývají před zvědavým okolím. Jsou ctižádostiví a pracovití. Daří se jim i ve vedoucím postavení, ale obvykle bývají velmi náročnými šéfy, neboť u svých podřízených nestrpí žádné vady a chyby.
Doplňkové stromy: ořešák, topol, tuje
Jilm podporuje komunikaci a vnitřní pohyblivost, učí nás otevřenosti a spontánnosti. Ořešák nám pomáhá využít náš potenciál. Topol se zasluhuje o prosperitu. A tuje nás detoxikuje.
Jilm podporuje komunikaci a vnitřní pohyblivost, učí nás otevřenosti a spontánnosti. Ořešák nám pomáhá využít náš potenciál. Topol se zasluhuje o prosperitu. A tuje nás detoxikuje.

Blíženci - Jasan

Ztepilý strom, který kvete už během dubna ještě před olistěním. Je patronem lidí milovaných všemi. Podobně jako jasan miluje slunné prostředí, tak i osoby narozené v jeho znamení září a proteplují mezilidské vztahy dobrou náladou a milým úsměvem. Když se jim daří, jsou oslňující. Jejich jas, energie a impulsivnost ovlivňují blízké okolí.
Doplňkové stromy: kaštan, borovice, habr
Jasan uvolňuje duchovní a fyzické blokády, posiluje vůli, dopomáhá k naplnění svého nadání. Kaštan podporuje radost, veselí, růst vlasů a léčí klouby. Borovice léčí dýchací cesty. Habr má harmonizující vliv a přitahuje peníze.

Rak - Bříza

Krásný elegantní strom symbolizuje osobu s dobrým vkusem, jemnou a citlivou. A jako je bříza nenáročná na úrodnost a vlhkost půdy, tak i člověk narozený v jejím znamení nevyžaduje mnoho. Největší problémy prožívá Bříza sama se sebou. Žije vnitřními úzkostmi a nejistotami, proto potřebuje vedle sebe druha či přítele moudrého a trpělivého.
Doplňkové stromy: jabloň, olše
Bříza očišťuje a podporuje klid a mír v duši. Jabloň zas podporuje plodnost a ženský princip. Olše zas probouzí ženské a mateřské pudy a dává energii a chuť do života.

Lev - Topol

Mohutný strom s rozložitou korunou a silnými větvemi. Zdobí krajinu, lahodí oku a nestárne. Osoba narozená v jeho znamení bývá fyzicky krásná. Zvláště ženy vynikají takovým půvabem, že vzbuzují zasloužený obdiv mužů a nelíčenou závist něžného pohlaví. Je pozoruhodné, že Topol není domýšlivý. Naopak cítí potřebu počínat si obětavě a pro své okolí nezištně koná záslužné skutky. Ve svých citech bývá ovšem nevybíravý, a proto často zůstává zcela osamělý a nepochopený.
Doplňkové stromy: švestka, borovice, jilm
Topol je šamanským stromem a regeneruje síly. Švestka ochraňuje a léčí partnerské vztahy. Borovice odčerpává smutek a podporuje duševní rovnováhu. Jilm pomáhá uvádět věci do pohybu.

Panna - Vrba

Ohebný a pružný strom se širokou korunou symbolizuje citlivou osobu, která se často cítí nedoceněná a nepochopená. Ve Vrbě se spojují dvě povahy - první je snivá, zádumčivá, druhá plná neklidu. Vrba má poctivý charakter, ale žít s ní není vůbec jednoduché. Jen málokomu se podaří přizpůsobit jejím náročným požadavkům. Bývá rozmarná a někdy si vynucuje pozornost plačtivými až hysterickými projevy.
Doplňkové stromy: lípa, smrk, olše
Vrba posiluje pocit zodpovědnosti za vlastní osobu, léčí zažívací potíže a střeva. Lípa učí přijímat svět takový, jaký je, a odpouštět. Smrk posiluje nervovou soustavu, dodává životní sílu. Olše pomáhá od bolesti.

Váhy - Ořešák

Statný strom, který v krajině rozhodně nepřehlédnete. Podobný je i člověk zrozený v tomto znamení. Je zvláštní a upoutá vaši pozornost.Má osobitý půvab a šarm, je sebevědomý a zvyklý spoléhat se sám na sebe. K ostatním je nedůvěřivý. S lidmi jedná zdvořile, ovšem své záměry a cíle dokáže uskutečňovat i tvrdým způsobem.
Doplňkové stromy: olše, modřín, jilm
Ořešák léčí mysl a pomáhá nám rozpoznat a využít náš potenciál. Olše posiluje smysluplnost a probouzí optimistický přístup k životu. Jilm uvádí věci do pohybu.

Štír - Kaštan

Mohutný košatý strom poskytující blahodárný stín i v největších parnech. Pod jeho korunou najde ochranu každý, kdo ji skutečně hledá. Člověk narozený ve znamení Kaštanu má smysl pro spravedlnost, hájí práva svá i bližních. Zastane se slabších a nemocných. Těší ho rodinný život, je oddaným partnerem.
Doplňkové stromy: hrušeň, ořešák, třešeň
Kaštan podporuje vyrovnanost, veselí a prosperitu. Hrušeň kultivuje mužskou energii a napravuje poruchy potence. Ořešák léčí mysl a pomáhá nám využít náš potenciál. Třešeň snižuje únavu a je určená k meditaci.

Střelec - Jasan

Ztepilý strom, který kvete už během dubna ještě před olistěním. Je patronem lidí milovaných všemi. Podobně jako jasan miluje slunné prostředí, tak i osoby narozené v jeho znamení září a proteplují mezilidské vztahy dobrou náladou a milým úsměvem. Když se jim daří, jsou oslňující. Jejich jas, energie a impulsivnost ovlivňují blízké okolí.
Doplňkové stromy: buk, modřín, habr
Jasan posiluje vůli, dopomáhá k doplnění svého nadání, uvolňuje duchovní a fyzické zatvrzení. Buk napomáhá k učení, čistí mysl, podporuje tvořivého ducha a s jeho pomocí se rychle realizuje vaše přání. Modřín dodává sebevědomí a habr přitahuje peníze a dodává mnoho duševních sil.

Zdroj: Internet
🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳🌳

Žádné komentáře:

Okomentovat

Jste hodní,
že jste si udělali čas a napsali mi komentář :-)

Jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.