sobota 27. března 2021

Utíká to ...

... zítra máme Květnou neděli.

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

Velikonoce jsou pro křesťany největšími svátky, připomínají zmrtvýchvstání Ježíše Krista. Slavily se ale i dříve, Židé si připomínali vysvobození Izraelitů Mojžíšem z egyptského otroctví, pohané zase návrat jara. A i když ne všechny tradice půjde letos realizovat, je zajímavé si je připomenout. Velikonoce nejsou jen pondělí, kdy je pomlázka. Věřící se soustředí na Svatý týden, který pondělku předchází. Je posledním časem Ježíšova pozemského života. (Pokračování)

Máme za sebou dva krásné slunečné dny. Už i já vypadám jarně, včera mě přišla ostříhat kamarádka kadeřnice. Od vánoc jsem s ní nebyla, stříhala jsem se sama, no jestli se tomu tak dá říct. Zepředu se ostříhám, ale vzadu už né, na to nemám tak dlouhé ruce. Jinak bych za pár týdnu mohla s účesem konkurovat Jardovi Jágrovi. Ještě se nabarvím a budu konečně vypadat zase jako člověk. Kamarádka nejen, že mě ostříhala, ale ještě mi přinesla krásný Pryskyřník v květináči.

Na zahrádce je ještě pořád mokro, snad příští týden se pustím do jarních prací, už se nemůžu dočkat. Dnes bych ale mohla ostříhat suché kytky, co jsem neostříhala na podzim. Keříček bledulek se k mé radosti od loňska trošku zvětšil.
Kvetou malé krokusy
Čemeřice jsou krásné, silné, dělají mi radost.
Leze Medvědí česnek ...
... i ten obyčejný už vykukuje.
Bětka, jak ocásek pořád chodí za mnou ...
U potoka mi vyplašila srnky, byla rychlejší než já ...
Doma mi pořád kvete Rozmarýn.
Pár skořápek z křepelčích vajíček na velikonoční výzdobu.
Pohodovou sobotu
a všem děkuju za návštěvu mého blogu.
🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀🍀

12 komentářů:

  1. Krásně ti to kvete.Tady jsem viděla sněženky a pár těch malých krokusů.Ty byly chudinky pošlapané,protože vykvetly u odpadkového koše.Před činžákem máme malý parčík,tak sem chodí plno lidí se psi.No,a ti slušní zajdou ke koši....
    Přeji krásnou sobotu ☺

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj Libby,moc hezky Ti to kvete,tady mame tepleji,tak to kvete drive.
    Betka je pekne zvedava,ale Ty jsi rada ze s Tebou jde,nejsi tam alespon sama,vid.Ta moje Mourinka taky za mnou chodi,ale jen pred jidlem,po jidle uz me moc nezna !
    Dnes tu od rana prsi,ale vcera bylo krasne,uz jsem 20 minut sedela na namesti na lavicce a kochala se krasnym pohledem na kyticky a letajici vcelky !
    Dnes se budu venovat radeji uklidu a dalsimu zdobeni.
    Uz se tesim na Tvoje velikonocni zdobeni.
    Krasnou sobotu Ti preji !

    OdpovědětVymazat
  3. Zahrádky krásně pžívají. Zen česnek ti závidím. Já jsem ho nemohla zasít a tak nemám letos nic. Docela mne to mrzí, protože už nebudu mít ten tátův. Deset let jsme ho s bratrem udržovali a už není. No, co nadělám.

    OdpovědětVymazat
  4. Já zatím stále trpím zavřenými kadeřnictvími. Do barvení se nemám už odvahu, navíc si říkám, že mají aspoň vlasy čas na odpočinek a zregenerování od barev. nicméně už začínám být tříbarevná a začíná to být už takové neupravené. Svoji výhodu to má v tom, že mi ale dorůstají vlasy do délky kterou chci, a jde to rychleji, i když se obávám, že až se někdy ke kadeřnici dostanu, ucvakne mi to co mi teď dorostlo, a bude po radosti ;-)

    OdpovědětVymazat
  5. Hezky ti zahrádka začíná rozkvétat, to je hned veselejší koukání. Mě už ty jarní kytičky taky kvetou, ale všechny ještě ne a mám pod oknem u kuchyně veliký kus vřesovce a pěkně už rozkvetlý, tam se opírá hodně sluníčko, je obsypaný včelkama a to je slyšet až do kuchyně bzukot. Každý den se na ně chodím dívat a i čmeláci lítají, ty mám taky moc ráda. Včera tady od rána bylo tolik malých ptáčků a štěbetali jako zběsilí, ale vůbec nevím jak se jmenují, možná strnadi. Na letkách měli dost bílé barvy uspořádané jako do korálků v proužku. Já jsem včera dozametala silnici a malý mě asistoval, no musela místo něho víc dělat máma, ale i tak se snažil. My už jsme měli silnici pozametanou, mladý to dělal, ale pak zase napadl sníh a sypači opět sypali, tak jsem to doladila, snad už nic padat nebude. Pod verandou už mám pohrabáno, jen malý kousek ještě ne, tam je ještě sníh, ale dneska už trošku zapršelo, tak snad to do neděle zmizne a kousek bych měla už parádně hotový i ta silnice je hnedka po dešti hezčí a tráva co jsem už pohrabala taky, po dešti se začíná trošku zelenat. Hlavně, že budu moct umýt už okna, už se nebude valit tolik prachu, když něco projede, to byly úplný oblaka.
    O vlasech už ani nemluvím, vypadám jako když jsem prolítla roštím, musím nosit čelenku, jinak bych nemohla už ani existovat. Měj se hezky. Věrka.

    OdpovědětVymazat
  6. Zahrádka se ti krásně probouzí, já na tu naší pořád ještě nemůžu, opět prodloužili zákaz. Už mi to štve, ale nic nenadělám. Bětka je takový pozorovatel, bere to vážně a důkladně. Zdravím ☺☺☺

    OdpovědětVymazat
  7. Libuško, na zahrádce Ti to už začíná hezky kvést.
    Tu kamarádku kadeřnici Ti závidím, já byla u té své naposled na konci srpna. To mě ostříhala hodně nakrátko. Teď jsem si ostříhala sama vlasy vepředu a vzadu mi je ostříhal manžel.

    OdpovědětVymazat
  8. Libuško, krásně ti to kvete jak na zahrádce, tak i doma.
    Kadeřnici bych také uvítala, dá se říct, že už jsem rezignovala a nosím culík. Potřebovala bych i obarvit, ale nějak se k tomu nejsem schopná dokopat. Posledně jsem místo blond docílila namodralé hlavy, takže podvědomě ztrácím odvahu. I když barvu už jsem si koupila.
    Měj hezký den. 🍀

    OdpovědětVymazat
  9. Libuško, děkuju Ti za pěkné jarní obrázky od vás. U nás na zahradě stále moc mokro a dnes celé dopoledne pršelo. O vlasech ani nemluvím - prostě "Corona styl."Zdraví Lenka
    www.babilenka.cz

    OdpovědětVymazat
  10. Libuško nádherně ti vše kvete. Taky jsem dnes byla na zahrádce zkontrolovat, jak se jí daří a česnek i ten medvědí už mi taky vykukuje:-) pěkný zbytek neděle.

    OdpovědětVymazat
  11. Všem moc děkuju za komentáře :-)

    OdpovědětVymazat

Jste hodní,
že jste si udělali čas a napsali mi komentář :-)

Jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.