úterý 28. prosince 2021

Okénko do kuchyně 351.

Máme tu poslední kuchyňské okénko roku 2021.
K snídani si dáme vánočku a kávu.
Na boží hod tu byly na oběd děti, tak jako každý rok.
Měli jsme krůtí polívku s knedličkami.
Krůtí masíčko bylo výborné se zelím a bramborovými knedlíkami.
Vánočka se povedla, ale to si povíme zítra.
Krásný úterní den
a všem děkuju, že celý rok chodili nakukovat
 do našeho kuchyňského okénka
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨

12 komentářů:

  1. To jsou mňaminky ☺
    Vánočka se mi vzhledově povedla,ale byla trochu suchá.Chtěla jsem upéct další(mám ji moc ráda),ale přátelé dcery přinesli jednu.
    Přeji krásný den ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, chystám se, že zítra upeču vánočku zase, hned bude něco k snídani :-)

      Vymazat
  2. Libuško,samé dobroty.Vánočka se mi moc povedla máme ji rádi také k snídani.My jsme se u nás všichni sešli v neděli.Polévka byla rovněž knedlíčková a druhé bylo na přání vnuka,poslal mi dokonce video.Kuřecí stripsy a hranolky s oblohou.Dostala jsem pod stromeček horkovzdušnou fritézu,tak jsem hned vyzkoušela.
    Měj hezký poslední týden v roce

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jituš, taky jste měli dobrý oběd. Horkovzdušnou fritézu jsem dostala od ježíška před třemi lety, ale byla celá černá a tu barvu nemám ráda a v bytě už vůbec, tak jsem se ji po čase zbavila :-))) Krůtu se zelím a bramb. knedlíky míváme už léta, dělávala ji už mamka, když jsem byla malá :-)

      Vymazat
  3. Libuško, tolik dobrot. My jsme měli vánočku z Jeníkovské pekárny a byla dobrá. Na Štěpána přijel syn s rodinou, bylo maso pečené v alobalu s bramborami a nesměla chybět polévka. Tu má vnouček moc rád a dokonce si přidal.
    Měj hezký den.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Růži, týden před vánocemi jsem si taky koupila vánočku z pekárny, co nám vozí pečivo. Tu vánoční mají výbornou, hodně mandlí a rozinek. Takže jsme měli vánočku třikrát po sobě a zítra bude zase :-)))

      Vymazat
  4. Mňam, samé dobroty. My jsme už po druhé nepořádali s rodinami dětí společný oběd, ale jen odpolední posezení. I tak už jsem dost trpěla bolestmi zad při přípravě pohoštění a vaření. Jsem docela ráda, že už je to všechno za námi. 🙂Užij si poslední týden v roce.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruš, uvidím, jak dlouho to vaření budu zvládat já. Ale zelí vařím dopředu, stejně je lepší ohřívané. Krůtí maso už mám nasolene dva dny dopředu v pékáči, takže pak jenom šoupnu do trouby. Krůtí polívku si dám povařit už na štědrý den, druhý den jenom ocedím a dám knedlíčky, ty už mám taky hotové dopředu na mrazáku, jenom je zavařím do polívky. Takže vlastně ten první svátek udělám jenom bramborové knedlíky a ty už teď dělávám ze sáčku, jsou výborné. Jinak ty domácí dají hodně práce pro tolik lidí. Dělávala jsem napůl vařené a syrové brambory a to byl hodně pracné. Druhý den jsem ale byla ráda, že jsme sami a lenošila s kožuškami :-)))

      Vymazat
  5. To jsou dobrůtky, já už pekla pátou vánočku, tentokrát byli dvě malé z 5ti pramenů. Dnes přijede synova rodina, bude nás jak Hujerů, tak snad se vyspíme všichni v tom malém bytě. Dávejte na sebe pozor - Míla

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mílo, ale je to fajn pocit jak vás je jak Hujerů, co? Já to mám taky ráda :-)

      Vymazat
  6. Já bych si pochutnala určitě na všem. U nás dneska byly samé zbytky, jen fazolkovou polévku jsem dělala včera večer, tak jsme si s klukama pochutnaly o ostatní jsem se nezajímala. To je po těch žranicích taková dobrota. Ještě máme 1 menší vánočku a cukroví taky ještě nějaké zbylo, tak to bude asi akorát do Silvestra a už se těším na čočku a kyselé dobroty. Já jsem taková kyselina, okurky můžu kdykoliv. Hlavně že už všechno půjde tak po staru, abych si všechno narovnala, to jsou samé návštěvy a žranice, za chvíli bych asi nedopla ani kalhoty. Sníh ještě máme, ale teď jsem slyšela na parapet jak prší, tak to bude asi zítra klouzajda. Měj se moc hezky. Věrka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko, tak fazolačku od mala nemusím. Je to jediné jídlo, vlastně ještě skopové, co nesním :-) Máš pravdu, taky se těším na normální jídla bez cukroví :-))) Po sněhu u nás dnes není ani památky, včera pršelo :-)

      Vymazat

Jste hodní,
že jste si udělali čas a napsali mi komentář :-)

Jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.