pátek 21. ledna 2022

Kterým ...

Zdroj: Internet 

... zvířatům se podobají znamení zvěrokruhu.

Už vám někdo někdy řekl, že jste zvědaví jako opice 
nebo pilní jako včelka? 
Možná za to může i znamení, ve kterém jste se narodili. 
Každé totiž dává svým zrozencům do vínku vlastnosti, 
díky kterým je možno připodobnit je k některému příslušníkovi říše zvířat. 
Jaká zvířata se skrývájí ve vašem nitru, 
ke komu máte právě vy blízko?


Beran (21. 3. – 20. 4.) Horkokrevní Berani si vždycky něco usmyslí a pak neuhnout ani o píď – jsou prostě tvrdohlaví jako osli. Pokud se k něčemu rozhodnou, jejich přesvědčení už zkrátka nezměníte, i kdyby mělo jít o jejich dobro. Kromě toho mají taky ledacos společného s ďáblem medvědovitým alias tasmánským čertem. Jde o medvěda a můžete ho vidět v pražské zoo (jsme teprve druhou evropskou zemí, která ho získala). Stejně jako on překypují nespoutanou energií, která může druhé až lekat, a do každé situace se vřítí jako hurikán. A když se zakousnou, už nepustí.


Býk (21. 4. – 21. 5.) Býci mají v říši zvířat své dvojníky v podobě želvy sloní. Oběma vyhovuje pomalé a rozvážné životní tempo, kvůli kterému by je někdo mohl podcenit. Nenechte se ale mýlit, když jim o něco jde, umí sebou želvy i Býci pěkně mrsknout. Kromě toho jsou to taky gurmáni, pro které je jídlo velmi důležité a svoje svačinky si patřičně vychutnávají. Když je lidi rozčilují, prostě se stáhnou do svého krunýře, kam na ně nikdo a nic nemůže, a všichni si můžou třeba trhnout. 

Je nic z konceptu nevyvede. 

Želva ze své dráhy neuhne a nic ji nevyvede z rovnováhy, podobně jako lidé narozeni v býku. 


Blíženci (22. 5. – 21. 6.) Blíženci jsou rozhodně zvědaví jak opice. Všechno si potřebují vyzkoušet, sami okouknout, osahat, ožužlat… Dobrá, poslední možnost tak úplně neplatí. Každopádně si nenechají poradit a všechny zkušenosti musí udělat sami. A kromě toho jsou jako šimpanzi nebo třeba malí lvíčci velmi sociálními tvory, kterým je nejlépe v partě. Komunikace s druhými je pro ně základem všeho, a ačkoli breberky si vzájemně nevybírají,

 sdílení je pro ně velmi důležité.


Rak (22. 6. – 22. 7.) Mírumilovní Raci jsou rozkošní ňuníci a ve zvířecí říši by se dali připodobnit ke koalám nebo pandám. Pod ňuchňacím zevnějškem se však skrývá i šelma, která se o sebe umí velmi dobře postarat a nic moc rozkošného na ní není. Tomu však neuvěří nikdo, kdo ji nespatřil na vlastní oči – a Raci tuhle svou stránku osobnosti najevo příliš nedávají. 

Takže si na ně dávejte trochu pozor!


Lev (23. 7. – 22. 8.) Duševním zvířetem všech Lvů bude nejspíše… lev. Vážně mají s touhle velkou kočkou mnoho společné: lenost a rozkošnictví, se kterými si libují v dlouhém válení a odpočívání, ale taky vnitřní sílu, která v nich vzplane, když začnou o něco bojovat nebo se o něco zasazovat. Kromě toho se dají připodobnit také pávům – Lvi jsou známí svou hrdostí a pýchou, stejně jako tito nádherní ptáci. Hlavu mají vždycky vysoko zdviženou,

 a než by ji před někým sklonili, to spíš shoří svět.

Lvi jsou prostě lvi. Vznešení a hrdí.


Panna (23. 8. – 22. 9.) Pilné jako včelky,to jsou přesně Panny – a navíc stejně tak organizované. Ve včelím úlu má každá včela pevně dané místo, funkci a určenou práci, kterou musí vykonat pro dobro celku. Všechno tam šlape jako dobře promazaný stroj. A přesně tak fungují v životě i Panny. 

Práce a povinnosti jsou u nich vždycky na prvním místě. 

Nikdy by nedopustily, aby zadaný úkol splnily pozdě, 

nebo nedejbože vůbec! 

Tito lidé jsou neuvěřitelní pracanti s pohádkovou výdrží,

 vedle které se ostatní občas můžou cítit trochu méněcenně.


Váhy (23. 9. – 23. 10.) Spřízněným zvířetem, které se skrývá v duši každé Váhy, je rozhodně kočka. Toto znamení má stejně jako jeho zvířecí soukmenovec v sobě velmi nenucenou a přirozenou eleganci, která přitahuje obdivné pohledy. A stejně jako Váhy jsou kočky kokety. Vábí a pak se dělají nedostupnými, často tajuplně zmizí a vůbec si s ostatními rády pohrávají. 

Odtažitou eleganci pak čas od času naruší nějaké překvapivě vřelé gesto. 

Pak se ale zase vrátí ke své nadřazené tajuplnosti.


Štír (24. 10. – 22. 11.) Štíři jsou takoví pavouci – a pozor, na tom není vůbec nic negativního! V první řadě jsou hrozně dobří v budování sítí. Umí se seznámit s hromadou lidí, vybudovat si kolem sebe celé impérium a pak velmi obratně tahat za provázky tak, aby dosáhli svého a uvedli věci do pohybu. Také se rádi pohybují ve stínu, kde na ně není moc vidět: jsou šedou eminencí v pozadí. 

V neposlední řadě se dokážou kdykoli nenápadně vytratit. 

A stejně jako pavouci mívají tajuplnou, někdy až zlověstnou auru.


Střelec (23. 11. – 21. 12.) U Střelců není pochyb – jsou jako psi! Věrní, přátelští, vždycky veselí. Umí rozesmát i povzbudit, věci příliš nekomplikují a vychází se s nimi neuvěřitelně snadno. Střelec je, stejně jako pes, prostě kámoš. Vždycky tu pro vás bude, i kdybyste na něj byli stokrát nepříjemní. Takových lidí není nikdy dost. Stejně tak je jejich duševním zvířetem delfín. Sdílí spolu hravost a zvědavost a také jakýsi škodolibý inteligentní humor. Střelci sice můžou působit jako otevřená kniha, ale někdy vás zaskočí tím, čeho všeho si všímají. 

Nejlepší přítel člověka je pes. Nebo také jiný člověk narozený ve Střelci


Kozoroh (22. 12. – 20. 1.) Duševním zvířetem Kozorohů by bezesporu mohl být kůň – poklidné a majestátní zvíře, ze kterého máte tak trochu respekt. Nejsou nebezpeční, jen vyzařují tiché sebevědomí. Stejně jako koně jsou i houževnatí. Pokud se do něčeho pustí, vyvinou ohromnou sílu a dotáhnou to do konce. Je na ně spolehnutí a umí pomoci druhým, kteří tolik síly nemají. Jejich klidnou důstojnost jen čas od času naruší bujné poskočení – 

a o tom už se před nimi nikdy nemluví!


Vodnář (21. 1. – 20. 2.) Vodnáři jsou podivíni a velmi svobodné, nespoutané duše. Stejně podivné bude jejich duševní zvíře. Musí jít zkrátka o někoho, kdo se vymaňuje veškerým škatulkám. Ideálním kandidátem je bezpochyby ptakopysk, který má podivnost už ve jméně. Tohle vejcorodé stvoření sice může působit na první pohled trochu směšně a mimozemsky, ale stejně jako Vodnáři má svou osobnost a je velkou vzácností. A když ne ptakopysk, 

tak axolotl, obojživelník zvaný vodní dráček dlouhý 23 centimetrů. 

Ten k nim taky sedí.


Ryby (21. 2. – 20. 3.) Ryby mají velmi blízko k ovcím – což může vyznít trochu hanlivě, ale opak je pravdou. Společnou mají mírumilovnost a nekonfliktní povahu, díky které se dokážou přizpůsobit vlastně čemukoli a komukoli. Neradi rozhodují a udělá jim radost, když se můžou svézt s názorem ostatních a nevybočovat z řady. A na tom není vůbec nic špatného. Kromě ovcí je jejich zvířecím dvojníkem motýl se schopností vystoupat vysoko do oblak 

a jehož křehkou krásu je tak snadné narušit.

 Přesně jako u snivých Ryb.

Zdroj: Internet

9 komentářů:

  1. Tak to jsem to dnes dostala s veškerou parádou ☺
    Přeji pěkný den ☺

    OdpovědětVymazat
  2. Hezky jsem si početla, ale soudím, že ne všechno sedí na daná znamení.
    Měj pěkný den.

    OdpovědětVymazat
  3. Na mně to docela dobře sedí. Jsou to ale takové krásné báchorky. U nás dneska zatím počasí jde. soused zrovna jezdí s frézou. Do rána napadlo zase trochu sněhu, tak jsem ráno měla rozcvičku s lopatou, koště to neutáhlo. Dneska jsem doma s Martínkem, mají jako třída distanční vyučování. Měj se hezky. Věrka.

    OdpovědětVymazat
  4. Tak nevím, jak se u Kozoroha myslí to bujné poskočení. Až to zjistím, tak si poskočím. Bujně.

    OdpovědětVymazat
  5. Zajímavé povídání, něco s mým znamením souhlasí 😊

    OdpovědětVymazat
  6. Jsem Kozoroh a také by mne zajímalo to bujné poskočení,kdyby někdo věděl,poraďte...

    OdpovědětVymazat
  7. Jsem také kozoroh a o bujném poskočení bych mohla vyprávět. :-D jen už mi nějak ubývají síly. :-D

    OdpovědětVymazat
  8. Kozorohové, s bujným poskočením nemá nikdo z vás problém - horší to bude s doskokem.
    Ale někdo zvládne i to, já jen někdy. Užijte si pěknou neděli i v poskoku ;-)))

    OdpovědětVymazat
  9. Děkuju za vtipné komentáře :-)

    OdpovědětVymazat

Jste hodní,
že jste si udělali čas a napsali mi komentář :-)

Jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.