Polívku si dnes uvaříme s pohankou.
Protože zrají ranná jablíčka,
tak si dáme sladkou rýži zapečenou právě s nimi.
Mám ráda do ní přidat u sušené švestky, ale Pepan to nemá rád.
K večeři jsme si s Matym udělali pečáky s podmáslím,
ty taky Pepan nemá rád. Mimochodem, to je první člověk,
kterého znám, co nejí pečáky a to pochází ze sedmi dětí.
Sladkou rýži dělám taky jen s jablíčky.Dvě vnoučata to milují,tak to dělám vždy,když přijedou.Moje mamka ji dělala taky se sušenými švestkami.Já jsem to neměla ráda.Bábovku mám právě k snídani.Včera jsme měli dvě návštěvy,tak jsem se snažila.
OdpovědětVymazatPřeji krásný den ☺
Evi, mám v poslední době návštěvy skoro každý den, krátké i delší🥰
VymazatHezký den Libko i všichni ostatní. Mne když zbydou pečáky - také je můžu kdykoliv - nebo lépe: když dělám pečáky, tak jich dělám víc a pak druhý den pokrájím na menší kousky, přidám co doma je ( kousek špeku či buřtíku, žampionek, nastrouhám sýr, bylinky) a zaleju rozkvedlaným vajíčkem. Se salátkem, okurkou je oběd šup šup a nám moc chutná. Tak se všichni co hlídáte o prázdninách i bez hlídání mějte fajn ( já jsem lazar, chytli mne záda potvory a u doktorů to ani nezkouším, tak se léčím svépomocí ha) - Míla
OdpovědětVymazatMílo, to je dobrý nápad, co se zbylými pečáky, ale u nás nikdy nezbude🥰
VymazatAhoj Libuško,pecanky neznám to jsou opečené brambory?Sladkou rýži dělala moje maminka všichni ji doma měli moc rádi já ne tak, když byla k obědu šla jsem na oběd k babičce.Preji krásný den.Iveta
OdpovědětVymazatIvet, pečáky jsou rozkrojené malé brambory, upečené v troubě, dříve se dělaly nasucho, Valašsko byl chudý kraj. Já je pokapu olejem dám sůl, česnek, kmín a zamíchám. Dám na pečící papír a upeču na 200°C asi necelou hodinu, jak jsou nafouklé a mají barvu je hotovo. Pokládám je tou vypouklou stranou dolů, když jsou brambory větší, nakrájím na plátky. Když byla děti malé, mívali jsme je skoro každou neděli k večeři. Dcera vzpomíná, že neděle byla s pečáky a filmem pro pamětníky🥰
VymazatAbych pravdu řekla, tak pečáky se u nás nedělaly. Slůvko pečáky je pro mne nové i když snadno pochopitelné. Třeba někdy zkusím.
OdpovědětVymazatHezký den!
Hanka
Hani, vyzkoušej je to ňamina a brambory jsou doma vždycky. V zimě k nim jíme zakys.smetanu s česnekem🥰
VymazatLibuško, pečené brambory dělám taky, milujeme to všichni. Brambory jdou stejně udělat na tolik způsobů... Zdravím Kožuškov, Lenka
OdpovědětVymazatwww.babilenka.cz
Leni, brambory mám ráda všelijak, to je jídlo co se neomrzí🥰
Vymazat