úterý 29. prosince 2020

Bóžohodové menu. Okénko do kuchyně 299.

 

Bóžohodové menu máme pořád stejné, ale každý se na něj těší, tak proč ho měnit ...

🎄🎄🎄🎄🎄

Ráno k snídani vánočka a káva☕

Je to vždycky napínavé, když se dává do trouby, jaký bude výsledek ...

Polívka krůtí s nudlemi a játrovými knedlíčky.

Pečená krůtí stehna, prsa i křídla, kdo co chce je na výběr.

K tomu zelí bílé i červené a bramborový knedlík.
Po takovém obědě bodne pivo, co říkáte?
Moučník nebude žádný o ten nikdo nestojí, protože ...
... je na stole cukroví moji výroby i darované.

Ovoce musím oloupat a nachystat na misky, jinak si ho nikdo ani nevšimne.

Takto připravené brzy zmizne ze stolu i pomelo.
Odpoledne jsme si zahráli Scrable a bylo veselo💝
Příjemné poslední letošní úterý

a děkuju moc, že už jste 299x nahlédli do mého kuchyňského okénka

🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄🎄

12 komentářů:

  1. Přesně takového ježka jsem upekla 23.Vánočka se mi povedla,tak jsem se do ní pustila.Na Štědrý den jsem musela upéct další.Povedla se taky,ale zapomněla jsem ji posypat mandlemi(hlavně,že jsem nezapomněla na rumové rozinky).Chystám se upéct ještě jednu ke snídani v prvním dni roku 2021.
    Přeji krásný den ☺

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Evi, hlavně že si tam měla rozinky v rumu, to musí být. Zítra budu péct další, ať je k snídani.

      Vymazat
  2. Moc ráda do Tvého kuchyňského okénka nakukuji. Často se inspiruji, protože mi připadá, že vařím stále to stejné. U Tebe se podívám a hned si řeknu,,, no jo tohle jsem už dlouho nedělala" :-).
    Hezký den !
    Hanka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hani, to jsem ráda, že tu najdeš inspiraci. Co není mamka tak už to vaření docela flákám, třeba dnes jsem vytáhla Pepanovi z mrazáku majdu na špagety, co nám nedávno zbyla a já budu mít prdelačku s bramborem, taky z mrazáku :-)))

      Vymazat
  3. Samá dobrá bašta. S tím ovocem je to pravda, jsou všichni lenivý si ho oloupat a tak ho raději nejí, u nás je to stejný a jak jsem poslouchala lidi a známí, nejenom u nás. Ale hlavně když je veselo a příjemně. Měj se hezky. Věrka.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Věrko s tím ovocem, je to asi všude stejné :-)))

      Vymazat
  4. Libuško, pomáhá ti někdo s tou přípravou takového oběda? Vše máš perfektní, až se sliny sbíhají. Vánočka přímo výstavní, cukroví výběr jako u cukráře. je u vás dobře. tak ať je tak dobře i příští rok.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maruš, nepomáhá, nepotřebuju pomoc(zatím) už to mám za ty roky vymakané. Zelí si uvařím den před štědrým dnem, to je přece ohřívané ještě lepší. Na štědrý den si nasolím krůtí maso, někdy i dříve, když mrzne dám ho do verandy na zem, je tam zima. Polívku si povařím na štědrý den a dám do ledničky. Na Boží hod ji jenom ocedím a zavařím knedlíčky, ty už mám taky udělané dopředu a uvařím jenom nudle. Maso šoupnu do trouby a zelí dám pomalu ohřívat na sporák. Jediné co dělám až ten den jsou bramborové knedlíky. TaKže žádná honička, ale pohoda.

      Vymazat
  5. Ráda nakukuji do jiných kuchyní.My jsme měli na druhý svátek vánoční podobné menu.Stejnou polévku a knedlíky jsme měli frncochatý.Vše bylo na přání vnuka,protože tu byla celá rodina.Chtěl kachní stehna a ty jsme nesehnali a tak byly kachní prsa.Dělala jsem je poprvé a měla jsem obavy,abych to nezvorala.Povedlo se.Pomelo máme zatím nerozdělaný.Mám ho ráda,dojde na něj brzy.
    Libuško,měj hezké poslední dny roku

    OdpovědětVymazat
  6. Vánočka přímo výstavní a cukroví také. Toho hodování bylo až moc a my svátek nesvátek měli halušky se zelím, maso nikdo již nechtěl. Na první svátek dojídáme kapra a salát, na snídani vánočka, ale ne motaná, pouze bochánky, za to s mandličkami a rozinkami v rumu. ☺ Polévka na Štědrý den rybí, druhý den také, pak vývar s knedlíčkama. Jo a pivečko, to je po dobrém jídle potřeba, nebo mátový čaj ☺ ☺ ☺

    OdpovědětVymazat
  7. Libuško, tak tentokrát nezávidím. .o) My měli úplně to samé, jen polévku bez knedlíčků, s domácími nudlemi. Vánočky byla, ... cukroví také a veselo po celý den. :o)
    Přeji krásné dny. D.

    OdpovědětVymazat
  8. Libuško, vánočku jsem dělala jen jednou, když mi bylo asi 20 let, ale mám v plánu ji příští rok (letos už to asi nestihnu). Ale včera jsem dělala 4 domácí veky a myslím, že se povedly. Na loupání ovoce mám mého muže, je na to mistr. A teď mi Libuško řekni, s čím pomáhají chlupáčci, ani na jedné fotce jsem je u práce neviděla. že by měly povinnost jen to sníst?!

    OdpovědětVymazat

Jste hodní,
že jste si udělali čas a napsali mi komentář :-)

Jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.