středa 29. listopadu 2023

🐦✨Ještě ...

... než nám v sobotu napadl sníh v krmítkách bylo převrabcováno.
Asi už cítili, že se blíží sníh.
Vrabci polní se hned líp fotí, ti aspoň v krmítku posedí a zapózují.
Nakukovali nám do okna ...
... jak si tam náš Jonášek chrupká v ošatce.
V sobotu v noci napadl první sníh.
Cvalíček se vydal po snídani ven jako první, ale moc se mu to nelíbilo.
Z Magnolie ani z vrby listí pořád nepadá.
Opuštěný hmyzí hotel, hosté odletěli.
To byla sobota, zítra mrkneme, jak to u nás vypadalo v neděli.
Pohodovou středu
a všem, děkuju, že jste se přišli podívat.
🐦✨🐦✨🐦✨🐦✨🐦✨🐦✨🐦✨🐦✨🐦✨🐦✨🐦✨🐦

11 komentářů:

  1. Libuško, zdravím. I u nás byla v krmítku - chaloupce fronta :o). I hrdlička se tam nacpala... Ráda je z kuchyně pozoruju. Hezký den, Lenka

    OdpovědětVymazat
  2. Libuško,to jsou nádherné fotografie.U nás snad vrabci nejsou.Na krmítku mám hodně sýkorek a dva brhlíky.Mám obavy,že zůstane jenom u nich.Už loni jsem moc druhů ptáčků neviděla.
    Měj se hezky

    OdpovědětVymazat
  3. Zde v Brně nejsou krmítka poblíž, ale na dědině bývají v krmítku hlavně sýkorky a vrabci, i další ptáčci. Ale zjistím si, kde krmítka mají a budu se tam chodit dívat. Hezky se na ně dívá i u tebe :-))

    OdpovědětVymazat
  4. Krásně k vám ti ptáčci nakukují. My máme jedno krmítko na zahradě, kam tedy z okna nevidím a jedno dáváme na zimu na zábradlí balkónu a zatím na to nedošlo, ale dnes tak učiním. K nám lítají většinou jen sýkorky a kosáci.
    Sníh zatím u nás od neděle máme, kdyby to takhle vypadalo na Vánoce, nezlobila bych se. Ale nevěřím tomu, že to tak bude.
    Měj se hezky !
    Hanka bavi--mne-to

    OdpovědětVymazat
  5. Ta krmítka bych dokázala pozorovat hodiny. Krásně nasnežilo. Těm truhlikům to hodně sluší.

    OdpovědětVymazat
  6. Libuško, pěkně jsi zdokumentovala, co se děje u vás na zahrádce, když přijde první sníh. vrabčáci hned ví, kam letět. Stejně tak u nás sýkorky, hned létají k nám na okno. Mají tu nasypáno. Kočičkám se sníh moc nelíbí, pejsci z toho mají atrakci. Měj se hezky.

    OdpovědětVymazat
  7. Máte u vás už pěknou bílou peřinu na zahradě. Vrabců u nás na dvorku bylo vždy několik desítek. Hnízda byla u souseda ve střeše, nad našim chlévem pak noclehárna. Když byly problémy s pračí chřipkou, všechno jsme zabednili i soused a už jich tolik není a mají na to vliv i kočky a jestřáb. Když jsem prováděl částečný úklid malého půdního prostoru pod střechou bylo tam tolik guana za ty roky, že jsem ho dával do pytle a letos s ním vyhnojil skleník a doknoce celý vinohrad. Snad se u krmítka ukážou i jiné druhy, at je pořád co fotit. Přeju hezký Advent.

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj Libuško,hezky nafocene.Mame krmítko na zahradě a druhé vyrobené dnes ho vyndame.O víkendu jsem nasypala a včera nakoupila zásoby.Venku je krásně nasnezeno snad nás to tu na kopci nezasype.Moc zdravím Iveta

    OdpovědětVymazat
  9. Libby, krmítka máme na chatě, tak ani nevím, jaká je tam návštěvnost. Řekla bych, že asi velká. Vrabci byli dříve snad všude, dneska jsou docela vzácnost. Moc zdravím do Kožuškova, pá 😀

    OdpovědětVymazat
  10. Libuško, koukám, že tam máte hejno vrabců polních. I u nás jich je dost. Máme také venku krmítka a je u nich pořád dost ptáčků, tak že nestačím doplňovat hlavně teď, co napadlo hodně sněhu a začalo mrznout. Měj se moc krásně.

    OdpovědětVymazat
  11. Všem moc děkuju za komentáře, vážím si vašeho času😀

    OdpovědětVymazat

Jste hodní,
že jste si udělali čas a napsali mi komentář :-)

Jestliže nemáte účet na google, tak pro vložení komentáře zvolte možnost
"název/URL" (pouze kdo máte blog či webové stránky) nebo
"anonymní" (ostatní) - v tomto případě zanechte i svůj podpis, abych věděla, kdo byl na návštěvě.